Zo blijft u ondanks de afstand in contact met uw naasten

Zo blijft u ondanks de afstand in contact met uw naasten

Helaas moeten we volgens de richtlijnen van het RIVM zo veel mogelijk thuisblijven en genoeg afstand houden van elkaar. Hierdoor zitten we grotendeels thuis en zien we niet meer zoveel mensen als voorheen. Dit terwijl de belangrijkste vorm van ontspanning contact zoeken met anderen is. Het leven kan soms leeg aanvoelen wanneer u gewend bent om uw familie of vrienden regelmatig te zien. Uw familie blijven zien, contact houden en samen tijdverdrijven kan gelukkig ook op veel andere (leuke) manieren!

Videobellen

Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden om met elkaar te bellen. Het is natuurlijk veel leuker om elkaar te zien wanneer u elkaar spreekt en het goede nieuws is dat er anno 2020 geen gebrek is aan moderne techniek. Zo zijn er een aantal apps waar u makkelijk mee kunt videobellen. Skype, WhatsApp en Facetime zijn slechts een aantal voorbeelden.  Tip: plan een wekelijkse videobelafspraak in, zodat u het contact vasthoudt.

Online spelletjes

Mist u het ook zo om gezellig te kaarten met vrienden of uw kleinkinderen te laten winnen tijdens een potje Scrabble? Tegenwoordig kan dit ook allemaal op afstand! Zo heb je Wordfeud, de onlineversie van Scrabble waarbij je om de beurt een woord moet maken. U kunt samen tekenen met de app DrawSomething of u kunt een ouderwets potje Rummikub spelen via het internet. Al met al zijn er genoeg verschillende online spelletjes te vinden!

Postkaart

Wie vindt het nou niet leuk om spontaan een kaartje te versturen of te ontvangen? Het is een hele simpele manier om contact te onderhouden en leuke verrassing voor degene die post ontvangt. Heeft u geen kaartjes en/of postzegels in huis? U kunt binnen een paar muisklikken een kaartje versturen via verschillende websites, zoals Hallmark en Greetz.

Foto’s uitwisselen

Een andere leuke en makkelijke manier om op de hoogte te blijven van elkaars activiteiten is het uitwisselen van foto’s en video’s. Dit kunt u makkelijk online doen, bijvoorbeeld via de mail of WhatsApp. Het is een simpele, maar toch leuke manier om in contact te blijven.

De Comfortwoning hoopt dat u iets heeft aan deze tips en wenst u veel sterkte deze periode. Bent u benieuwd naar tools waarmee u makkelijk in contact blijft met uw omgeving? De Comfortwoning helpt u graag via het e-mailadres info@comfortwoning.com .Top