We vieren feest: De Comfortwoning bestaat één jaar

We vieren feest: De Comfortwoning bestaat één jaar

Ondanks de huidige situatie vieren we feest: De Comfortwoning bestaat één jaar! Vorig jaar startte wmo radar- in samenwerking met de gemeente Rotterdam en woningcorporatie Woonstad – het nieuwe project om ouderen kennis te laten maken met technologische oplossingen in huis. Met de nadruk op veiligheid, hygiëne, gemak en welzijn. Inmiddels heeft de samenwerking tussen deze partijen veel mooie momenten opgeleverd. Van het bezoek van de Rotterdam Ehealth Academy tot het interview in Radio Rijnmond en de viering van de duizendste bezoeker: in deze blog blikken we terug op een paar memorable momenten van De Comfortwoning. Tot nu toe dan natuurlijk!

Rotterdam Ehealth Acadamy
De Rotterdam E-health academie biedt een programma aan over het innoveren met e-health in de praktijk. In het kader van de summerschool namen ze een bezoekje aan De Comfortwoning, met een toffe video als resultaat.

Een (h)eerlijke prijs
In september werd projectleidster Joke van Kervel aangenaam verrast door het Rotterdam Innovatie Team 010. Volgens RIT010 verdiende zij de prijs – een overheerlijke taart – dubbel en dwars voor het meest innovatieve idee binnen wmo radar.

Financiële injectie
De ambassadeurs ontvingen in november 2019 een financiële injectie van de Rabobank. Dankzij deze bijdrage kon De Comfortwoning het uitleenprogramma van de technologische snufjes blijven voortzetten. Het nieuws behaalde zelfs De Telegraaf.

Opening Prins Alexander
Dankzij het succes in Overschie is De Comfortwoning overkomen waaien naar Prins Alexander. Sinds december 2019 zijn bezoekers in de gelegenheid om ook in deze wijk kennis te maken met handige snufjes om veilig(er) thuis te wonen.

Samenwerking Trevvel
2020 werd afgetrapt met een mooie samenwerking. Klanten van Trevvel kunnen vanaf het nieuwe jaar iedere eerste maandag van de maand een bijzondere rit bestellen naar De Comfortwoning.

Duizendste bezoeker

Het streven van de organisatie achter De Comfortwoning was om binnen één jaar 1000 bezoekers te ontvangen. Op 7 februari was het al zover: de 1000e bezoeker werd feestelijk ontvangen, toegesproken én gefeliciteerd door niemand minder dan voormalig burgemeester Bram Peper.

Radio Rijnmond
Presentator Erik Lemmers interviewde De Comfortwoning tijdens ‘Dwars door Rijnmond’. Tijdens het interview werden er drie gratis deurspionnen aangeboden: deze werden tijdens een andere uitzending overhandigd én geïnstalleerd. De gelukkige luisteraars waren aangenaam verrast.

Op naar meer mooie mijlpalen voor De ComfortwoningTop