Tips voor het buitenhouden van onbekenden aan de deur

Tips voor het buitenhouden van onbekenden aan de deur

Wat leuk – de deurbelt rinkelt; bezoek! Naast de bekende bezoekjes van vrienden of familie, komt het natuurlijk wel eens voor dat er een onbekend persoon voor de deur staat. Dit is meestal met goede intenties, maar helaas komen de zogeheten ‘babbeltrucs’ steeds vaker voor.

Maar wat zijn babbeltrucs nu precies? En hoe kunt u hier op de juiste manier mee omgaan? Babbeltrucs worden vaak zo gebracht dat u uit goede wil de onbekende persoon wil helpen. Vaak ook gekleed in uniformen van erkende bedrijven, waardoor sneller het idee wordt gewekt dat er geen kwaad in de zin is. Onderstaand een paar handige tips voor u om van bewust te zijn:

 1. Personeel van erkende bedrijven zoals, energieleveranciers, de bank, telecom aanbieders of zelfs thuiszorg, komen nooit onaangekondigd langs.
 2. Laat nooit iemand binnen die zich voordoet als werknemer van een erkend bedrijf, als u geen afspraak heeft staan.
 3. Laat onbekende ook niet binnen voor een toiletbezoek, maar verwijs hen vriendelijk naar een openbaar toilet.
 4. De vraag of iemand even kan bellen of een glaasje water mag, het lijkt zo onschuldig maar het zijn veel voorkomende babbeltrucs.

U kunt natuurlijk thuis al de nodige aanpassingen aanbrengen om ongewenst bezoek buiten de deur te houden. Hierbij helpen wij u graag. Wij hebben daarom wat handige tips voor u op een rijtje gezet:

 1. Zorg voor een stevige kierstandhouder op de deur. Zo kunt u de deur voor een klein deel openen, maar kan niemand de deur openduwen.
 2. Wordt u gebeld via de intercom? Dan kunt u ongewenst bezoek gemakkelijk en vriendelijk afwijzen. Een intercom incl. beeldscherm is ook mogelijk. Dit kan handig zijn om voortijdig een beeld te krijgen bij de persoon in kwestie.
 3. Kijk altijd eerst of u via het raam of een deurspion (te testen in de Comfortwoning) de persoon ziet staan. Zo kunt u zelf inschatten of deze persoon bekend genoeg is.
 4. Is het een collectant? Doet u dan ten alle tijden de deur dicht tijdens het halen van het geld. Zo weet u zeker dat deze persoon niet binnen kan komen.
 5. Neem nooit uw portemonnee mee naar de deur, alleen het bedrag voor in de bus van de collectant.
 6. Loop nooit met onbekende mee naar buiten, vaak werkt een dief niet alleen.
 7. De deur niet opengedaan en vertrouwt u de situatie niet? Bel dan altijd 112 of 0900-8844. Geef de signalementen door van de onbekende personen, zodat o.a. wijkteams op kunnen letten voor ongewone situaties.

In de Comfortwoning kunt u kennismaken met verschillende versies van de ‘Deurspion’. Een handige gadget om uzelf te verzekeren van een veilige situatie aan de deur. Dankzij het digitale beeldscherm, aan de binnenkant van uw huisdeur, krijgt u gemakkelijk een beeld van de situatie die zich buiten afspeelt. Ook hebben wij een intercom incl. beeldscherm. Zo kunt u vanaf uw woonkamer al zien wie er voor de deur staat. Dankzij deze oplossingen kunt u zelf de situatie inschatten, en beslissen om de deur wel of niet te openen.

Bent u benieuwd geworden naar deze Deurspion? Dan bent u van harte welkom tijdens onze inloop op maandag van 10.00 – 12.00 en op donderdag van 13.30 – 15.30.Top