Comfort!

Overhandiging allereerste Comfortwoning productenmap

Comfort!

Op vrijdag 15 maart 2019 was het eindelijk zover: ons project de Comfortwoning – waar wij zo lang naartoe hebben geleefd – werd gepresenteerd aan het grote publiek! De Comfortwoning bevindt zich in een serviceflat waar ouderen ieder in een appartement zelfstandig wonen. Bewoner van De Mookhoek, De heer Wansdronk, kreeg de eer om de allereerste Comfortwoning productenmap te overhandigen aan de wethouder van Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport van de gemeente Rotterdam, Sven de Langen. Deze overhandiging stond symbool voor de officiële opening van de Comfortwoning.

Bewoner van Park Zestienhoven, De heer Wansdronk, kreeg de eer om de allereerste Comfortwoning productenmap te overhandigen aan de wethouder van Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport van de gemeente Rotterdam, Sven de Langen. Deze overhandiging stond symbool voor de officiële opening van de Comfortwoning.

De Comfortwoning is een gezamenlijk project van Gemeente Rotterdam, wmo radar en woningcorporatie Woonstad. Met elkaar hebben wij dit project tot een waar succes gemaakt. We pakten dan ook flink uit met de modelwoning gelegen aan het Mookhoekplein nr. 15 in Rotterdam-Overschie. Met de Comfortwoning willen we bezoekers immers kennis laten maken met oplossingen die zelfstandig wonen mét kwaliteit van leven mogelijk maken.

Wat houdt de Comfortwoning precies in?

Het inrichten van een thuisomgeving met de juiste ondersteuning en tools is maatwerk en een flinke uitdaging. Om deze reden bedachten wij de Comfortwoning: een gezellig ingerichte woning, waar u onder het genot van een kopje koffie kennis kunt maken met technische e-health snufjes.  Denk hierbij aan een digitale klok die de iets vergeetachtige mensen helpt herinneren medicijnen in te nemen. Of een digitale deurspion, die het op zijn beurt makkelijk maakt om ongewenste gasten buiten te houden.

Oplossing ingedeeld in thema’s

De e-health producten, maar ook de vaak simpele oplossingen, zijn ingedeeld in 4 thema’s: welzijn, hygiëne, veiligheid en gemak. Daarnaast is het mogelijk om een groot aantal producten te lenen en thuis uit te proberen. Zo zorgen we er samen voor dat u niet voor verrassingen komt te staan bij de aanschaf van een product!

Bezoek de Comfortwoning

De Comfortwoning opent haar deuren een jaar lang voor bezichtigingen van belangstellenden. Onze vrijwillige ambassadeurs leiden deze belangstellenden met plezier rond door de woning. Hier vertellen zij alle belangrijke zaken over deze technologische voorzieningen. Iedere bezoeker van de Comfortwoning krijgt een informatiemap met het productenoverzicht mee. Zo kan thuis nog eens rustig  bekeken worden hoe en waar het product verkrijgbaar is en wat de kosten hiervan bedragen.

Daarnaast is het zeker de moeite waard om de Comfortwoning vaker te komen bekijken. We volgen de ontwikkeling binnen e-health producten immers op de voet.  Dit maakt het mogelijk om steeds innovatieve producten te tonen. Wilt u ook eens een kijkje nemen? Dan bent u van harte welkom tijdens onze openingstijden! Liever een ander moment inplannen?  Bel dan voor een afspraak naar mij, Joke van Kervel, via telefoon 06 52 47 67 43 of via de mail info@comfortwoning.com.

Tot ziens!
Joke van KervelTop