Fijne tips die het thuisblijven een stuk aangenamer maken

Fijne tips die het thuisblijven een stuk aangenamer maken

Het RIVM raadt nog steeds aan om zoveel mogelijk thuis te blijven en dit advies houdt ons aan het huis gekluisterd. Om het thuisblijven zo aangenaam mogelijk te maken, deelt de Comfortwoning leuke thuisblijftips.

Blijf in beweging
Eenieder weet dat lichaamsbeweging goed is voor de gezondheid. U hoeft gelukkig niet perse naar buiten om in beweging te blijven. Zo kunt u iedere ochtend om 10.15 uur meedoen met ‘Nederland in Beweging’ op omroep Max. Bent u geen vroege vogel of schikt deze tijd u niet? Omroep Max biedt online verschillende thuisoefeningen aan: www.maxvandaag.nl.

Lees of luister naar een boek
De herfstachtige buien lenen zich perfect voor een kop thee en een goed boek. Grote voordelen zijn dat lezen het verouderingsproces vertraagt en dementie langer op afstand houdt. Tegenwoordig bieden veel bibliotheken online boeken aan en is er de mogelijkheid om gratis naar boeken te luisteren via: www.onlinebibliotheek.nl.

Kokkerellen
Of u nu een keukenprins(es) bent of niet, koken kan een leuke bezigheid zijn. Vooral als u nieuwe recepten uitprobeert! Sla uw kookboeken open of kook mee met een kookprogramma zoals 24Kitchen. Heeft u zin in een zoete versnapering? Neem dan vooral een kijkje op www.heelhollandbakt.nl!


Online cultuur snuiven
Er zijn veel mogelijkheden om cultuur te snuiven vanuit huis. U kunt bijvoorbeeld virtueel door het Rijksmuseum wandelen of een bezoek brengen aan het Louvre in Parijs. Op www.artsandculture.google.com vindt u een overzicht van diverse musea. Diverse voorstellingen worden tegenwoordig ook online aangeboden. Zo kunt een kaartje kopen voor het Rotterdamse Scapino ballet. Met een abonnement op theaterthuis.nl kunt u onbeperkt theatervoorstellingen bekijken.

Laat uw fantasie de vrije loop
Deze tijd geeft u de kans om uw creativiteit te ontdekken. Vindt u schrijven leuk, maar bent u hier nooit aan toe gekomen? Schrijf een gedicht, verhaal of lied. Maak een tekening voor uw kinderen of kleinkinderen. Verf, kleur, knutsel: niets is fout als u creatief wil zijn!

We hopen uiteraard dat u iets heeft aan deze thuistips. Bent u benieuwd naar hoe onze eHealth tools kunnen bijdragen aan een fijne thuisperiode? De Comfortwoning helpt u graag verder via: info@comfortwoning.com.Top