De raadselachtige e-health tools uit de Comfortwoning toegelicht

De raadselachtige e-health tools uit de Comfortwoning toegelicht

De e-health tools uit De Comfortwoning zien er spannender uit dan dat ze in werkelijkheid zijn. De woning is gevuld met diverse handige gadgets die ervoor zorgen dat u kennis kunt maken met oplossingen die zelfstandig wonen mét kwaliteit van leven mogelijk maken. Nu zien deze gadgets er mogelijk wat raadselachtig uit, maar als u eenmaal weet waarvoor ze dienen én wat u ermee kunt, is het een verrijking voor uw woning! Om de stap naar aanschaf van deze gadgets te verkleinen, lichten wij een aantal tools toe in deze blog.

Spoel-föhntoilet

Heeft u moeite met bukken, gebruik van uw handen of evenwicht houden tijdens een toiletbezoek? Een spoel-föhntoilet zou weleens de oplossing kunnen bieden! . Een handige hulp die het zelfstandig toiletteren vergemakkelijkt. Met maar één druk op de knop spoelt en droogt de toiletinstallatie het onderlichaam schoon. De temperatuur en de kracht van het water kunt u naar eigen behoeften instellen. Deze e-health toiletzitting wordt direct op de bestaande toiletpot bevestigd. Dat is toch handig? 

Elektrisch gordijn

Kunt u het zich voorstellen? Onverwachts schijnen er felle zonnestralen de kamer in en binnen een handomdraai sluit u vanuit uw stoel de gordijnen met een afstandsbediening. Dat is toch ideaal? Met deze elektrische oplossing om uw gordijnen te openen- en te sluiten, voorkomt u weer een stukje struikelgevaar in uw woning. Wel zo veilig!

Nachtoriëntatielicht

Het is voor u vast niet ongebruikelijk om s’ nachts uw bed uit te stappen voor een glaasje water of een toiletbezoek. Vaak zorgt het voor gedoe om snel een lichtschakelaar in de buurt te vinden. Klinkt het in deze situatie niet handig als er automatisch een lichtje aan gaat op basis van uw eigen beweging? Deze oplossing biedt de nachtoriëntatielamp!De lamp reageert via een sensor op uw bewegingen. Plaatst u de lamp onder de rand van het bed? Dan zal het licht gaan schijnen zodra uw voeten de grond reiken. Zo stapt u gemakkelijk uit bed zonder de zoektocht naar een lichtschakelaar!

Robot hond & kat

De robothond-en kat zijn speciaal voor de ouderenzorg ontwikkeld. De heerlijke zachte vacht, de rustgevende hartslag en de dierlijke geluiden zorgen ervoor dat u een echt gezelligheidsdier in huis heeft. De knuffeldieren reageren op knuffels, aaien en andere bewegingen dankzij ingebouwde sensoren. Dit dierenvriendje brengt veel vreugde en plezier teweeg!

In de Comfortwoning kunt u één van deze handige e-health tools met eigen ogen bekijken. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om deze gadgets zelf te testen U bent van harte welkom tijdens onze inloop op maandag van 10.00 – 12.00 en op donderdag van 13.30 – 15.30.Top