De zomer staat voor de deur: hoe zorgt u voor een goede nachtrust?

De zomer staat voor de deur: hoe zorgt u voor een goede nachtrust?

De zomers worden in Nederland steeds warmer en nachten koelen nauwelijks nog af. Het is genieten geblazen van de lange zwoele zomeravonden. Maar, deze zomeravonden zorgen ook voor plakkerige nachten, waarin slaap veelal tekortschiet. Hoe kunt u uw nachtrust juist in deze maanden verbeteren?

Zomernachten

U kent vast de tips om ramen overdag gesloten te houden en deze in de avonduren juist tegen elkaar open te zetten. Of de kamers te beschermen voor de zon door middel van zonnewering. Helaas zijn deze tips niet altijd genoeg. Deze tips dragen bij aan een goede voorbereiding op de nacht:

  1. Het is zo verleidelijk. Nog even onder de koude douche springen voordat u het bed in stapt. Maar niets is verraderlijker dan deze zet. Het koude water zorgt ervoor dat u het alleen maar warmer krijgt. Een lauwwarme douche zorgt er wel voor dat u fris en afgekoeld uw bed in stapt.
  2. Drink op warme dagen extra veel water. Smakeloos? Breng het op smaak met citroen, komkommer of aardbeitjes en voor u het weet moet de waterkan alweer bijgevuld worden.
  3. Nog een schone was om te drogen? Hang het op in de slaapkamer. Dit houdt de lucht vochtig en koeler.
  4. Leg een fles of koelboxelement in de vriezer en haal deze voor het slapen gaan eruit. Plaats het in een kom vóór de ventilator en voor u het weet heeft u uw zelfgemaakte airco in huis.
  5. Koel het lichaam af en toe met een koud gastendoekje. Leg het even in uw nek of op uw polsen en draai het regelmatig om.

Nachtrust in de overige 3 seizoenen

In de overige drie seizoenen is een goede nachtrust ook ontzettend belangrijk. In de Comfortwoning demonstreren wij diverse tools waardoor u de nacht met plezier trotseert.

  1. De slaaprobot: dit product zorgt ervoor dat uw slaap van betere én langere kwaliteit wordt. Het is een zachte, knuffelbare robot die rustgevende geluiden/bewegingen, zoals adembewegingen of een hartslag nabootst. Wanneer u deze slaapknuffel tegen uzelf aanhoudt ademt u onbewust rustiger waardoor u sneller in slaap valt.
  2. Massagekussen: zorgen uw rugklachten voor een slechte nachtrust? Mogelijk helpt een massagekussen bij het verlichten van deze klachten. Zo ontspannen de rugspieren en zal u sneller slaap vatten.
  3. Een boek lezen: onze handige boekensteun en het flexibele vergrootglas zorgen ervoor dat uw ogen rust krijgen tijdens het lezen. Het is een voor de hand liggende oplossing, maar het zorgt ervoor dat uw hoofd tot rust komt. Een betere nachtrust verzekerd!

In de Comfortwoning kunt u kennismaken met deze algemene nachtrust tools. Wilt u één van de producten met eigen ogen bekijken? Dan bent u van harte welkom tijdens onze inloop op maandag van 10.00 – 12.00 en op donderdag van 13.30 – 15.30.Top