De Comfortwoning in de media: een interessant stuk in Geron

De Comfortwoning in de media: een interessant stuk in Geron

Bent u opzoek naar een tijdschrift met interessante stukken? Geron is een digitaal magazine waar ouder worden in een veranderende samenleving bespreekbaar wordt gemaakt. Van relevante onderzoeken tot opinies uit de praktijk en bijzondere feitjes: in ieder nummer komen de belangrijkste thema’s voor ouderen aan bod. Met in het septembernummer niemand minder dan… De Comfortwoning!

Een grote eer

Toen projectleidster Joke van Kervel de vraag kreeg om een stuk te schrijven over de Comfortwoning, zei ze natuurlijk volmondig “Ja!”. Wat een eer, en wat een fijne manier om zoveel mogelijk ouderen kennis te laten maken met de Comfortwoning. Onderstaand delen we een klein stuk uit het artikel:

Veel ouderen vinden technologische tools eng, lastig of overbodig. Vaak is dit puur omdat senioren niet weten wat deze technologieën kunnen en hoe ze precies werken. Daarom is ouderen helpen bij langer thuis wonen ‘helpen bij durven’. Dit doen de gemeente, Woonstad Rotterdam en wmo radar door een handje te helpen bij het voorstellingsvermogen van ouderen. De Comfortwoning is een échte woning, ingericht in een herkenbare stijl voor de doelgroep. Van vintage meubelen tot een koekjestrommel en planten. Oudere bezoekers voelen zich meteen thuis in de modelwoning. De reactie is dan ook vaak: “Het zou mijn eigen woning kunnen zijn.” In het gesitueerde appartementencomplex voor 55-plussers staan talloze tools die bijdragen aan een veilige thuissituatie. Juist omdat ouderen in een veilige, prettige en herkenbare omgeving kennis maken met eHealth-oplossingen, raken zij geïnspireerd. Op deze manier draagt de Comfortwoning bij aan het vergemakkelijken van langer thuis wonen voor ouderen.”

Nieuwsgierig naar het hele artikel? Via deze link komt u terecht op het digitale magazine.Top