Corona en thuisblijven: tips die het een stuk aangenamer maken

Corona en thuisblijven: tips die het een stuk aangenamer maken

Door de snelle verspreiding van het coronavirus wordt er door het RIVM sterk aangeraden om uzelf zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting. Het advies luidt om zoveel mogelijk contact met anderen te vermijden. Dit betekent helaas dat u het beste thuis kunt blijven in deze situatie. Niet getreurd: De Comfortwoning deelt in deze blog tips die het thuisblijven een stuk aangenamer maken.

 1. Blijf in contact met uw naasten  
  U kunt misschien geen visite ontvangen, maar gelukkig zijn er anno 2020 voldoende mogelijkheden om op andere manieren in contact te blijven met de mensen om wie u geeft. Pak uw telefoon of tablet bij de hand en geef uw naasten een (video)belletje!  
 2. Laat uw boodschappen thuisbezorgen 
  Als uw koelkast leeg dient te raken, is het erg verleidelijk om zelf even langs de supermarkt te gaan. Om uw gezondheid te waarborgen, is het echter verstandig om hulp in te schakelen. Wat dacht u van online boodschappen bestellen?  Of misschien kent u wel iemand die u een handje kan helpen (let op: iemand die u volledig vertrouwt!). Een volle (koel)kast is wel zo prettig! 
 3. Brouw een lekker gerecht in elkaar 
  Als u alle boodschappen toch in huis heeft, kunt u net zo goed de tijd nemen om een lekker gerecht in elkaar te flansen. Wordt het een pan verse soep, een ovenschotel of een lekkere cake? Extra tip: er staan duizenden recepten op het internet die u kunt uitproberen.  
 4. Schakel de televisie eens uit
  Is er geen interessant programma op de televisie of heeft u behoefte aan een andere vorm van afleiding? Neem eens de tijd om een goed boek te lezen. U kunt ook een luisterboek downloaden, muziek of een podcast luisteren, knutselen of schrijven.  
 5. Haal een spelletje uit de kast
  Het voordeel van veel spelletjes – zoals een kruiswoordpuzzel of schaken – is dat uw brein getraind wordt. Met een spelletje spelen slaat u dus eigenlijk twee vliegen in één klap! Heeft u geen spelletjes in de kast liggen? De meeste spelletjes zijn ook online beschikbaar, dus sla uw slag!
 6. Blijf vooral in beweging
  Stilzitten is natuurlijk geen optie: slechts 30 minuten beweging per dag draagt bij aan een gezonde levensstijl. Strek uw armen en benen eens goed uit, draai uw polsen en enkels los, maak uw woning schoon of maak een korte wandeling om uw spieren soepel te houden. 

De Comfortwoning hoopt dat u iets aan deze tips heeft en wenst u veel sterkte in deze periode. Kunt u ondanks deze tips extra hulp gebruiken? U kunt contact met ons opnemen via het het e-mailadres info@comfortwoning.com. Heeft u gezondheidsklachten of twijfelt u over uw situatie? Neem dan contact op met uw huisarts!  Top