Achter De Wolk schijnt de zon: een nieuwe aanwinst in onze modelwoning

Achter De Wolk schijnt de zon: een nieuwe aanwinst in onze modelwoning

Van pijnlijke valplekken tot moeilijk opstaan en angst. Vallen kan erg traumatisch zijn. De Comfortwoning verzamelt zoveel mogelijk technologieën die bijdragen aan een veilige thuissituatie. Valpreventie maakt hier een groot onderdeel van uit. Zo zijn we sinds een maand een nieuwe aanwinst rijker: De Wolk. We vertellen u alles over deze heupairbag in deze blog.

De Nationale Zorginnovatieprijswinnaar

De kans is groot dat u weleens een stuk in de krant of blad heeft gelezen over De Wolk. Misschien vertelde een kennis, familielid of vriend u eerder over deze eHealth tool. De Wolk heeft namelijk de Nationale Zorginnovatieprijs 2020 gewonnen! Reden genoeg om deze eHealth tool naar onze modelwoning te halen.

Een slimme heupairbag

De Wolk is simpelweg een heupairbag die uw heup beschermt als u valt. De sensoren in het apparaat monitoren al uw bewegingen en herkennen een val direct. Voordat u de grond raakt, wordt er een airbag opgeblazen rondom uw heup. Op deze manier maakt u een zachte landing en wordt u beschermd tegen een heupblessures. Daarnaast wordt een val automatisch per sms aan uw persoonlijke contactpersoon doorgegeven. Zo weet uw contactpersoon, zoals uw buurvrouw, zoon of verzorger, niet alleen dat u bent gevallen, maar ook waar u zich bevindt. Mocht u snel hulp nodig hebben, kunt u ook zelf alarm slaan door op de tool te tikken.

Tal van voordelen

Het fijne aan dit apparaat is dat het duurzaam is. Na iedere val kan het gebruikelijke patroon makkelijk worden herhaald, zodat u weer bent voorzien van volledige bescherming. Een ander fijn voordeel is dat de tool geschikt is voor de wasmachine en droger. U kunt De Wolk onzichtbaar dragen onder uw kleding, zowel thuis als op uw stadsfiets of e-bike. Aldus een superfijne tool die garant staat voor uw veiligheid!

Bent of kent u iemand die wellicht baat heeft bij De Wolk? Maak vrijblijvend kennis met deze tool in onze modelwoning. Bel voor een afspraak even naar projectleidster Joke van Kervel, via telefoonnummer 06-52 47 67 43 of mail naar info@comfortwoning.com.Top