1000e bezoeker wmo radar Comfortwoning!

1000e bezoeker wmo radar Comfortwoning!

Oud-burgemeester Bram Peper heeft afgelopen vrijdag 7 februari in Overschie de 1000ste bezoeker van de Comfortwoning ontvangen. Die eer viel te beurt aan Tineke Hoogenboom, vrijwilligster van het museum Oud Overschie. Ze was de tweede bezoeker gisteren en werd verrast met een grote bos bloemen en als ‘uitzoek’-cadeau een massagekussen.

De Comfortwoning in Rotterdam Overschie is een gezamenlijk project van de Gemeente Rotterdam, WMO Radar en woningcorporatie Woonstad. De technologische ondersteuning die in deze woning wordt gedemonstreerd, zorgt ervoor dat mensen langer zelfstandig, met kwaliteit van leven, thuis kunnen blijven wonen.

”De meer dan honderd technische- maar ook niet technische producten variëren van een elektrisch met een afstandsbediening te bedienen gordijn, een robotstofzuiger, een deurspion of nachtoriéntatieverlichting voor onder het bed, tot een siliconengadget om een pak melk of een flesje frisdrank gemakkelijk te kunnen openen. Sommige producten kunnen ook worden uitgeleend om thuis eerst een tijdje uit te proberen, voordat men tot aanschaf overgaat”, aldus vrijwillig ambassadeur Ada van Noordwijk. Totaal zijn er 8 enthousiaste en deskundige vrijwillige ambassadeurs.  De comfortwoning wordt ondersteund door studenten van de Hoge School Rotterdam. De woning is vorig jaar op 15 maart geopend door zorgwethouder Sven de Langen. En we gaan door, ook in 2020!Top